imgGlenwood Apartments, Washington, D.C.
Herpositionering appartementencomplex
imgInvestering gericht op de renovatie en herpositionering van complex
Investering gericht op de renovatie en herpositionering van complex
imgInstallatie van nieuwe keukens
Installatie van nieuwe keukens
imgVoor en na foto van badkamer renovatie
Voor en na foto van badkamer renovatie
imgDe Eckington deelmarkt waarin het Glenwood project is gelegen
De Eckington deelmarkt waarin het Glenwood project is gelegen

Herpositionering

Bij deze property repositioning gaat het om een complex dat aangepast en geherpositioneerd wordt, waarmee wordt ingespeeld op de veranderende marktomstandigheden en een ander type huurder.

In 2014 kochten wij het appartementencomplex The Glenwood, mooi gelegen in de deelmarkt Bloomingdale, in Washington, D.C. Het complex ligt op loopafstand van de metro in een buurt met een groeiend aantal winkels en restaurants. Deze groei is het gevolg van de transitie die deze deelmarkt momenteel doormaakt, met een stijgende vraag naar goede, betaalbare woningen. 

Wij spelen hierop in door de uitstraling van de gebouwen te verbeteren en de huurwoningen naar de huidige vereisten aan te passen, waardoor aanzienlijke huurverhogingen kunnen worden doorgevoerd. Deze verbeteringen aan het complex betroffen onder meer het herstel van de façade, het aanleggen van tuinen en het verbeteren van de receptie. Daarnaast zijn er betere elektrische voorzieningen geïnstalleerd en nieuwe daken geplaatst. Zodra een individuele woning leeg komt te staan, wordt deze gerenoveerd met nieuwe keukens en badkamers, herstelde houten vloeren en geverfde muren. 

Bij de aankoop van het complex voldeed het complex niet aan alle voorschriften en was er sprake van veel achterstallige huur. Zes maanden later waren alle noodzakelijke aanpassingen afgerond en werd voldaan aan de geldende verordeningen van de ‘Washington, D.C. housing code’. De achterstallige huur is vervolgens snel substantieel teruggebracht. 

Het businessplan voor deze investering is reeds grotendeels geimplementeerd waarbij ruim 50% nieuwe huurders zijn aangetrokken, en waarbij de huurinkomsten reeds boven budget zijn. 

 


Blijf op de hoogte!
  • van ontwikkelingen op de Amerikaanse vastgoed markt.

  • *