img550 Abernathy biedt de mogelijkheid een C-class complex te herpositioneren op een A locatie.
550 Abernathy biedt de mogelijkheid een C-class complex te herpositioneren op een A locatie.
imgUitstekende locatie nabij groeiende werkgelegenheid
Uitstekende locatie nabij groeiende werkgelegenheid
imgProject geniet goede zichtbaarheid aan Abernathy Road met 32,000 passerende auto's per dag.
Project geniet goede zichtbaarheid aan Abernathy Road met 32,000 passerende auto's per dag.
imgWoning zijn goed ingedeeld en ruimer dan veel van de omliggende complexen.
Woning zijn goed ingedeeld en ruimer dan veel van de omliggende complexen.
imgRenovatie van de geboden faciliteiten zal gericht zijn op de groeiende groep
Renovatie van de geboden faciliteiten zal gericht zijn op de groeiende groep "Young Professionals".
imgOperationele inkomsten zullen tot een aantrekkelijk jaarlijks uit te keren rendement leiden.
Operationele inkomsten zullen tot een aantrekkelijk jaarlijks uit te keren rendement leiden.

"Value-add"

StoneBridge Residential Fund XIII heeft begin 2017 het 228 woningen "550 Abernathy" complex gekocht. 550 Abernathy is gelegen in de deelmarkt Sandy Springs, in Atlanta (GA). In deze deelmarkt, gedomineerd door class A en B huurwoningen, nam het complex de positie in van "betaalbaar alternatief". Achterstallig onderhoud en een beperkt aanbod van aantrekkelijke voorzieningen heeft ervoor gezorgd dat het complex haar huurprijs niet heeft kunnen laten meegroeien met de markt. 

Het fonds verwacht aanzienlijke huurgroei en waardecreatie te realiseren door implementatie van een "value-add" strategie waarbij de woningen en de algemene voorzieningen worden gemoderniseerd en het complex zich zal richten op de groeiende groep young professionals en Millennials die in deze omgeving woonruimte zoeken. 

De waardecreatie ontstaat door een ‘upgrade-programma’ te implementeren voor zowel de gemeenschappelijke ruimtes als de individuele woningen. Renovaties van de woningen behelzen o.a. keukens, badkamers en verlichting, waarbij tevens de gebouwen een betere uitstraling zullen krijgen door schilderen en snoeien/kappen van overgroeiende struiken en bomen. Meest in het oog springende onderdeel van de renovatie behelst het creëren van een "community" waarbij de algemene voorzieningen een centrale rol krijgen in het dagelijks leven van de bewoners. Hierbij zullen de fitness, zwembadomgeving en het clubhuis worden gemoderniseerd tot een omgeving welke 24/7 beschikbaar zal zijn voor bewoners.

Huurgroei zal naar verwachting resulteren in een uitkeerbaar rendement van gemiddeld 6% p.j. met een verwacht totaal rendement van gemiddeld 13% p.j. (na vergoedingen en winstdeling, voor belastingen) als gevolg van de waardecreatie door implementatie van het "value-add" programma.

Blijf op de hoogte!
  • van ontwikkelingen op de Amerikaanse vastgoed markt.

  • *